In urma cu aproximativ zece ani, Elon Musk geniul din spatele companiei Tesla, a pus bazele planului care va salva mediul inconjurator. „Construieste o masina sport, foloseste profitul rezultat din urma ei pentru a construi o masina mai accesibila ca pret, foloseste acest profit pentru a construi masini si mai accesibile si ofera pentru toate modelele motoare cu emisii zero!”

Primul model produs de Tesla a fost, conform acestui plan Roadster. O masina sport, complet electrica, rival direct al unora dintre cele mai performante si rapide masini de lux. Profitul generat de Roadster a fost folosit direct pentru a finanta dezvoltarea modelului S, berlina sportiva de lux din partea Tesla care continua sa faca furori si in prezent. Model X a urmat berlinei, un crossover electric complet care a devenit foarte popular, in mod neasteptat, pe piata americana, acolo unde crossoverurile consacrate se chinuie cu vanzarile.

Dar cum Tesla a promis de acum 10 ani, ca va produce un autovehicul accesibil ca si pret pentru toata lumea, anul acesta a lansat Model 3! Un autovehicul care va revolutiona cu adevarat industria auto pe plan mondial.

Versiunea de baza a lui Model 3 va avea o autonomie de 320 de km dintr-o singura incarcare. El va atinge 100 de km/h in doar 5.6 secunde si va avea o viteza maxima de 208 km/h, o tableta de 15 inch va trona pe bordul curat al celui mai ieftin model din gama Tesla si va oferi informatii despre autovehicul si imagini preluate de la cele 7 camere cu care va fi dotat standard acesta. 12 senzori ultrasonici, radarul si blocurile optice full LED, vor asigura rularea in siguranta pe carosabil a mezinului Tesla si va vor permite sa va relaxati la bordul acesta. Toate aceste dotari pornesc de la aproximativ 30000 de euro. Un pret sub cel standard al pietei, la ora actuala Model 3 devenind cea mai ieftina berlina complet electrica de pe piata, dar si cea mai rapida!

Desi in prezent Model 3 produce echivalentul a 258 de cai putere, Tesla vrea ca anul viitor sa introduca o varianta sport a acestuia, deci daca sunteti impatimiti ai vitezei, puteti astepta inca putin pentru a avea o berlina sportiva care sa va permita sa rulati cu 200 de km/h fara sa va faceti griji in privinta combustilului.

Tesla vrea sa schimbe mentalitatea mondiala asupra autovehiculelor, vrea sa ofere alternative de lux, cu tenta sportiva, in totalitate electrice pentru tot ceea ce in prezent este propulsat de combustibili fosili. 400.000 de persoane deja au comandat un Model 3, acum este momentul sa aflam daca intr-adevar acesta se va ridica la inaltimea asteptarilor.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.