Luni, Renault a afirmat ca a vandut in primele sase luni ale anului 2017 peste 1.88 milioane de vehicule in intreaga lume, doborand toate recordurile personale de vanzari. Aceasta crestere de 10.4% a numarului de vanzari s-a datorat faptului ca automobilele Renault au inceput sa devina mai populare in Africa, Orientul Mijlociu, Asia si regiunea Pacificului.

Daca este sa observam actuala gama de autovehicule Renault putem sa intelegem de ce acestea s-au vandut atat de bine. Fata de acum doi ani, producatorul francez a imbunatatit dramatic calitatea materialelor folosite la interior la toate modelele din gama sa. Habitaclul a fost adus la standardele impuse de producatorii germani, iar sistemele de infotainment aduc modelele Renault in anul 2017. Spre deosebire de 2015, masinile Renault au un feeling premium, de autovehicule care folosesc tehnologia moderna si spiritul frantuzesc clasic pentru a crea o experienta unica soferului si pasagerilor!

Dar nu trebuie sa uitam cat de mare este intr-adevar Renault, Dacia, Lada si Nissan fac parte din acelasi concern frantuzesc. Iar toate aceste autovehicule au aceeasi mentalitate in spatele lor, calitate, fiabilitate si preturi pe masura. Daca este spre exemplu sa ne uitam la modelul cel mai scump din gama Renault, Talismanul, putem observa faptul ca acest autovehicul reprezinta un rival puternic pentru celelalte modele din gama sa. Tehnologia incorporata in acest model poate fi regasita si pe un omolog nemtesc al Talismanului, dar la un pret considerabil mai ridicat.

Reinventarea intregii game Renault in ultimii doi ani a permis companiei sa se ridice ca un Phoenix peste concurenta. Si daca este sa luam in calcul si vanzarile provenite din modelele Dacia si Nissan, putem afirma cu mana pe inima ca in curand, producatorul francez va ajunge sa domine piata.

Directorul Renault-Nissan, Carlos Ghosn, a afirmat ca in curand concernul sau va depasi rivalii Volkswagen Group si Toyota si va ajunge sa devina cel mai mare constructor auto mondial. In 2014, Ghosn a prezis ca Renault-Nissan va ajunge pana in 2018 lider de piata, dar acest lucru s-a intamplat cu un an mai devreme.

In prezent asistam la o adevarata revolutie in industria auto, avand in vedere ca modelele electrice devin din ce in ce mai populare, iar legile incep sa incurajeze aceasta noua categorie. Urmatorul producator care va reusi sa realizeze un autovehicul electric cu adevarat revolutionar va domina piata pentru o perioada buna de timp! Renault are in gama sa la momentul actual putine modele care pot sa sustina acest trend, desi acum incepe sa devina un adevarat lider de piata, trebuie ca pe viitor sa isi poata consolida aceasta pozitie!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.