Liderii companiilor producatoare de autovehicule din Marea Britanie au inaintat o lista cu cerinte Guvernului Britanic. Acestia au precizat ca dupa iesirea oficiala a statului din cadrul Uniunii Europene, industria auto ar putea avea de suferit grav.

Liderii Societatii Producatorilor de Autovehicule au precizat ca vor sa pastreze toate tratatele economice si comerciale pe care Marea Britanie le are in prezent cu statele membre U.E. si cu piata asiatica. Tot acestia se tem ca industria va avea de suferit daca tarifele de export se vor schimba si daca taxele vor fluctua in perioada urmatoare iesirii statului britanic din Uniunea Europeana.

Contextul politic prezent la ora actuala in Marea Britanie, nu este in totalitate favorabil cerintelor marilor companii industriale. Majoritatea Parlamentara este tinuta de catre Partidul Conservator care tinde sa nu doreasca sa pastreze raporturile comerciale existente cu Uniunea Europeana. Viitorul se prezinta a fi plin de negocieri pentru liderii industriei auto-moto din cadrul Marii Britanii.

Daca Anglia va decide sa urmeze alte clauze contractuale, atunci producatorii vor trebui sa achite cu peste 10% mai mult pe exporturi si sa cheltuie cu cel putin 4 la suta mai mult pe importuri. Desi aceste procente pot parea mici pentru omul de rand, ele pot influenta industria intr-un mod puternic negativ, destabilizand piata auto la nivel european.

In primele trei lunii ale anului 2016, au fost produse in Marea Britanie 443581 de autovehicule, trei sferturi dintre acestea fiind exportate in cadrul comunitatii europene. Land Rover si Jaguar sunt principalele marci care ne vin in minte cand ne gandim la masini britanice, dar nu trebuie sa uitam ca Honda, Nissan si Toyota au fabrici pe teritoriul britanic.

In anul 2015, cifra de afaceri a intregii industrii auto de pe teritoriul Marii Britanii a fost de aproximativ 70 de miliarde de lire sterline, cifra care deja este intr-o drastica scadere de cand aceasta a anuntat ca va iesi din Uniunea Europeana. Preturile autovehiculelor pe intreaga piata auto vor varia foarte mult in viitorul apropiat, in conditiile in care Guvernul britanic nu va respecta cerintele marilor companii producatoare de automobile.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.