Poate suna a titlu de carte plicticoasa sau a film siropos cu psihologi insa nu este nici pe departe vorba de asa ceva ci despre un nou si revolutionar upgrade al masinilor, acela de a avea capacitatea de a discuta cu soferul!

In mometul de fata tehnologia ce va poate permite acest lucru abia ce a inceput sa fie implementata, primele companii ce au optat si pentru aceasta fiind Volvo, Mercedes si Audi, urmand ca in cel mai scurt timp si alte mari companii auto sa se inscrie pe lista celor ce doresc sa ofere soferilor masini inteligente, masini vorbitoare.

Daca va intrebati deja despre ce este vorba, ei bine, cel mai mare comerciant online din China, binecunoscutul Alibaba (care are si departament de cercetari in domeniul inteligentei artificiale daca nu stiati pana acum) a anuntat oficial saptamana aceasta ca a dezvoltat si mai mult, deja a implementat un asa numit Tmall Genie, un asistent vocal virtual ce poate raspunde la toate intrebarile despre statusul masinii pe care o conduceti si este chiar capabil sa va dea acces la anumite functii ale masinii. El este similar lui Siri de la Apple sau Alexa de la Google si cu el se poate purta o reala conversatie despre masina condusa sau drumul parcurs, tehnologie de care deja se bucura unele modele Volvo, Audi si Mercedes, insa momentan numai pe piata din China.

Avand in vedere faptul ca, in urma unor studii se preconizeaza ca piata de masini conectate la proprietari va creste cu aproape 270% pana in anul 2020, China, in fruncte cu Lijuan Chen, sef al departamentului de inteligenta artificiala al companiei Alibaba, au sanse ridicate de a fi in topul tarilor cele mai dezvoltate din acest punct de vedere.

Asteptam cu mare interes prezenta unor astfel de modele si pe piata romaneasca, sperand din suflet ca inteligenta artificiala, Tmall Genie sa nu se sature si sa refuze sa mai converseze cu soferii romani din cauza gropilor prin care acestia din urma isi duc masinile sau a muzicii pe care unii dintre ei o asculta atunci cand conduc. 🙂

Nu in cele din urma, speram ca Tmall Genie sa aiba succes si la atentionarile legate de viteza, o problema reala si chiar mortala a multor soferi din intreaga lume.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.