Conditiile meteo din Europa au impus dintotdeauna anumite limite producatorilor de anvelope. Acestia au trebuit sa aiba in vedere modul in care vremea se schimba de la saptamana la saptamana, cum ploile torentiale pot fi urmate de calduri toropitoare in decurs de cateva ore si cum zapada poate sa cada neanuntata. Dar pe langa nevoia consumatorului de a dispune de un set de anvelope care sa ii asigure performante si siguranta indiferent de starea carosabilului, producatorii au trebuit dintotdeauna sa ii satisfaca acestuia si obsesia fata de consumul autovehiculului.

Pornind de la aceste idei, Bridgestone a reusit sa lanseze o anvelopa de-a dreptul revolutionara pe numele ei, Turanza T005. Testata pe teritoriul Uniunii Europene in diferite state cu diferite conditii meteo, Turanza T005 a fost realizata pentru a oferi performante maxime in zilele ploioase, capitol la care exceleaza cu usurinta. Datorita profilului ei, anvelopa reuseste sa elimine apa intr-un mod foarte eficient si sa opreasca autovehiculul pe o distanta mai scurta decat restul produselor oferite de concurenta. In momentul in care a fost testata, anvelopa a trecut prin mainile personalului TUV SUD care a tratat-o fara pic de mila, incercand sa ii afle limitele, dar Turanza T005 a dovedit o aderenta laterala pe suprafete ude extraordinara, obtinand certificarea clasa A, si o rezistenta optima la rulare, fiind certificata cu clasa B.

Cand s-au confruntat cu problema consumului de carburant si a emisiilor, Bridgestone a decis sa doteze Turanza T005 cu o armatura rigida, componenta unica pe piata, realizata in special din otel si poliester. Aceasta ofera anvelopei o rezistenta mai redusa la rulare, dar nu face rabat la capitoulul manevrabilitate. Avand in vedere procesele inovatoare care au stat la baza constructiei acestei anvelope, mai multi producatori au ales sa isi doteze modelele premium cu aceasta. Astfel, veti putea intalni Turanza T005 pe vehicule cum ar fi noul Audi RS7 sau chiar si Lexus LS, ambele berline premium cu foarte multi cai sub capota care trebuie sa fie dotate cu o anvelopa sportiva, eficienta si rezistenta.

Turanza T005 reprezinta chintesenta tehnologiei de dezvoltare a anvelopelor, pionierul unei noi ere in care cauciucurile cu care ne dotam vehiculele sunt mai sigure, mai economice si mai eficiente.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.