Desi modelul A8 a fost prezentat inca de anul trecut la salonul auto de la Barcelona, acum a atras din nou privirile cu actualizarile de software pe care le-a primit incepand cu anul 2018. Inca din 2017, constructorul german a promis ca A8 va capata treptat abilitatea de a se conduce automat, iar acum, Audi a inceput sa se tina de cuvant.

A8 este dotat cu un sistem care ii permita sa mentina distanta fata de masina din fata pe autostrada spre exemplu, sa isi mentina banda fara niciun fel de ajutor din partea soferului si sa franeze automat, imediat ce farurile sale care functioneaza pe tehnologie laser detecteaza un obstacol care nu poate fi evitat in fata.

Pe langa aceste abilitati, care sunt din ce in ce mai comune pe autovehiculele moderne, noul Audi A8 poate parca singur, dupa ce depisteaza un loc de parcare cu ajutorul camerelor sale 360. O aplicatie compatibila cu Android si iOS ordona autovehiculului sa parcheze, iar soferul poate sa iasa din masina si sa se indeparteze de aceasta cat timp sistemele automate se ocupa de cea mai plictisitoare parte a sofatului. Aceasta abilitate ne va scoate din incurcaturi pe toti, mai ales in parcarile aglomerate ale Bucurestiului.

Pe langa faptul ca poate intra si iesi singur dintr-un loc de parcare, Audi A8 are o functie de creep, aceasta permitandu-I vehiculului sa porneasca singur si sa ruleze complet autonom pe o distanta de 15 metri odata ce ii este comandat cu ajutorul aplicatiei acest lucru. Audi A8 reprezinta, la ora actuala chintesenta echilibrului dintre tehnologie si placerea de a conduce, iar producatorul german spera ca in urmatorii ani sa poata sa ruleze cat mai multe actualizari la softwareul masinii pana cand aceasta va putea sa ruleze pe sosea complet autonom, excluzand soferul din ecuatia condusului.

Din ce in ce mai multi producatori imbratiseaza ideea de a produce autovehicule care se conduc singure. Etica si tehnologia sunt singurele limite de care acestia se lovesc, dar viitorul este promitator. Expertii afirma ca in urmatorii zece ani oamenii nu vor mai trebui sa conduca, de acest aspect ocupandu-se strict un sistem de inteligenta artificiala.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.